Ez a bejegyzés az egypercesek első része. Ebben a sorozatban olyan ételeket szeretnék megmutatni, amik egyszerűek, nem igényelnek komoly főzőtudást, viszonylag pénztárcabarátok, illetve nagyon rövid idő alatt el lehet készíteni őket., azaz igazából szinte már kész is vannak, és csak egy kis foglalkozást igényelnek. Ajánlom időhiányban szenvedőknek, egyetemistáknak, sokat dolgozóknak, kezdő konyhatündéreknek.
Ha tovább olvastok, akkor a Tesco Finest elnevezésű kollekciójából a paradicsomos-mascarpone sajtos tésztaszószról lesz szó.
Kiszerelés: 230 g
Hány főnek: 4 fő
Szavatossági idő: felbontás után hűtőben tartandó, három napon belül elfogyasztandó
Allergén anyagok: sajt, tejszín - ételallergia esetén mindig nézzétek át az összetevők listáját!
Ára: ~800 Ft (2018. 09. 07.)
Felhasználási javaslat: Felmelegítve, spagettitésztára öntve, reszelt sajttal megszórva.
Tésztafőzés alapjai:
1. A tészta mennyiségéhez képest tízszeres főzővizet használjunk.
2. A száraztésztát akkor tegyük a főzővízbe, mikor az már forr.
3. Szórjunk a főzővízbe sót, de vigyázzunk, nehogy túl sós legyen.
4. Gyakran keverjük meg, vigyázva, hogy ne törjük össze a tésztát.
5. Körülbelül 10-15 perc, amíg készre fő, de érdemes figyelni, és egyéni ízlés szerinti állagúra főzni. (Ha valaki például puhább állagúan szereti.)
6. Ha kész van, akkor tésztaszűrő segítségével leszűrjük, majd hideg víz alatt átmossuk.